Over de auteur

Tamara Breugem – Vermeire (1981) traint nieuwkomers en zet zich in om nieuw talent in Nederland te begeleiden richting de arbeidsmarkt.

In februari 2020 reisde ze met een team van Stichting Christian Refugee Relief naar Lesbos om vluchtelingen in kamp Moria te helpen.
De reis liep anders dan gepland. Door de onrust op Lesbos en de agressie van lokale bewoners die zich ook richtte tegen de vrijwilligers van het kamp, moest ze al na enkele dagen het eiland verlaten. De indrukken van het kamp en de verhalen van de mensen maakte een onvergetelijke indruk op haar. Bij thuiskomst schreef ze het boek Onbegrensd.
Het doel van het boek is om bewustwording te creëren voor de situatie van de vluchtelingen in de Griekse vluchtelingenkampen. Door Onbegrensd krijgen lezers hier een indruk van. Tamara gelooft in de kracht van verhalen. “Wie alleen hoort over vluchtelingen als groep, ziet dat mogelijk als een bedreiging. Wie het persoonlijke verhaal hoort van een individuele vluchteling, raakt betrokken.”
In oktober 2020 vertrok ze opnieuw naar Lesbos om drie weken in het nieuwe vluchtelingenkamp te werken.

Ze is getrouwd met Tim, heeft vier kinderen (in de leeftijd van 5 tot 15 jaar) en woont in Rotterdam.

Lees hier het artikel in het RD (18 december 2020) over de totstandkoming van het boek.

Lees hier het artikel in de Eva (14 januari 2021)

Tamara Breugem in Rotterdam. Foto gemaakt door A. Dommerholt (RD)

Wil je het boek bestellen? Ga dan naar: https://doneren.christianrefugeerelief.com/product/onbegrensd/